Mølkærlejren

Mølkærlejren, der ejes af FDF Brabrand, ligger ved Hammel, ca. 30 km vest for Århus. Lejren udlejes til seriøse foreninger, skoler, firmaer eller til en sammenkomst i familien. Lejren har et fælleshus m. spisesal til 50 personer, et hyggeligt repos, køkken og bryggers. Der er desuden et aktivitetshus, en bålhytte samt en bygning med grovkøkken og 40 sengepladser, fordelt på 6 soverum, alle med toilet og vaskerum.

Lejren er udstyret med en ret ny, populær bålhytte m. siddeplads til 40 personer. Der er rig mulighed for udendørs aktiviteter som f.eks. boldspil og pionering. Teltslagning er muligt 2 steder på grunden. Der er gode muligheder for løb, hike og andre aktiviteter i de naturskønne områder omkring lejren.

Lejren er let tilgængelig fra Hovedvej 26 (Århus-Viborg-landevej). Der er skiltet med lejren fra hovedvejen. Lejren kan også nåes med bus fra både Viborg og Århus. Bussens køreplan ses under nr. 114, og bussen stopper tæt ved indkørslen til lejren, hvis man beder chaufføren om det.

Lejren er udstyret med 25 / 25 Mbit internet, som lejere frit kan bruge. Der er desuden en vægtelefon til fri, gratis telefoni til alle fastnetnumre i Danmark.

Adressen er: Mølkærlejren, Mølkærvej 4, Søbyvad, DK-8450 Hammel

Kig jer lidt omkring her på siden og se, om lejren kan bruges til jeres formål. Derefter ansøger du om at booke lejren i en ledig periode - se under booking. I kan også kontakte vores hytteudlejer, Kirsten Sørensen på mobil: 22 44 05 09, som normalt er åben kl. 16-20.

moelkaer
moelkaer
moelkaer
moelkaer

OMEGN

Mølkærlejren ligger kun 25 - 30 km fra både Århus, Randers, Silkeborg og Viborg, så der er gode muligheder for at benytte forlystelser og seværdigheder i disse byer. Eksempelvis Randers Regnskov, Den Gamle By og Tivoli Friheden i Århus, mange historiske steder i Viborg og søerne ved Silkeborg. Desuden er der følgende særlige muligheder i nærheden:

INDRETNING

Mølkærlejren består af fire bygninger: Hovedbygning, Sovebygning, Aktivitetshus og Bålhytte. Se foto nederst og flere fotos her.

faelles

SPISESAL

• Borde og stole til 40 personer

• Brændeovn og varmepumpe

KØKKEN

• Service

• Ovn

• Køleskab

• Kaffemaskiner

• Ekstra køkkenbordsplads

BRYGGERS

• Opvaskemaskine

• Støvsuger, koste mv. til rengøring

HYGGERUM I KVISTEN

• Møbleret med en sofagruppe

sovesal

4 OTTEPERSONERS SOVERUM

• Vaskerum med brusekabine, toilet og to håndvaske + spejl

2 FIREPERSONERS SOVERUM

• Vaskerum med brusekabine, toilet og to håndvaske + spejl

GROVKØKKEN

• Dybfryser

• Et ekstra køleskab

• Vaskemaskine og tørretumbler

• Et tørreskab

HANDICAPTOILET

aktivitetshus

AKTIVITETSLOKALE

• Kan anvendes til 'grovere' formål, så som værkstedsaktiviteter o.lign.

• Bordtennisbord og dartskive (medbring selv bat, bolde og pile)

REDSKABSRUM MED EGEN INDGANDSDØR

PRAKTISK

Udendørs

På Mølkærlejren er der gode muligheder for aktiviteter som boldspil, pionerarbejde, teltslagning og andre udendørs aktiviteter.

Lejren har 11 tdr. land, heraf 9 tdr. med skov, hvor man f.eks. kan lave orienteringsløb.

Ved lejren ligger en boldbane og nogle større græsarealer, som er velegnet til pionerarbejde og lejrliv.

Tæt på bygningerne er der indrettet en bålplads. Lidt nede af vejen har vi en lejrplads, hvor en mindre gruppe kan placeres i telte.

Til lejren hører også ca. 40 rafter, der kan benyttes, men ikke saves i. Bemærk her vores regler vedr. brænde og rafter.

Området rundt om huset er dækket med ral og på dette areal kan man benytte 4 flytbare bord-bænke-sæt. Sammen med det overdækkede gangareal foran soverummene er området med ral også meget velegnet til udendørs aktiviteter.

Praktisk

Lejer du Mølkær skal der medbringes toiletpapir, opvaskemiddel, viskestykker, store sække til affaldsstativet i køkkenet. Husk evt. brænde til ovnen i spisesalen eller bålstedet i bålhytten.

Husk, at læse vejledningen i opvaskerummet og i teknikrummet (gavlen af sovefløjen) med hvordan du starter og afslutter varmestyringen.

Husk at aflæse elmåleren ved ankomst og afrejse. Noter tallene i den tilsendte afleverings-rapport. Ved afrejse lægges den i postkassen inde i redskabsskuret for enden af aktivitetshuset. Husk at betale for forbrugt strøm og evt. beskadiget inventar.

Kasserer og hytteudlejer samt rengøringsfolk fører tilsyn med hytten. Der foretages jævnlige hyttetjek, hvor alt bliver gennemgået. I køkkenet bliver alt talt op og suppleret op, hvis det er nødvendigt.

Sammen med bestyrelsen for FDF Brabrand koordinerer de også vedligeholdelsen, diverse reparationer, nyanskaffelser mm. Meget af vedligeholdelsen klares af frivillige kræfter. Men når det er nødvendigt, rekvirerer vi en håndværker.

I køkkenet hænger følgende: Prisliste på alt køkkengrej og service. Adresser og telefonnumre på hytteudlejer og på de håndværkere, vi benytter.(Men husk at kontakt kasserer eller udlejer eller vores rengøring, før du ringer til en håndværker!!)

Hvis du står med et særligt problem vedr. hytten, så kontakt en af de tilsynsførende:

Kasserer Gitte Jakobsen, Brabrand Skovvej 23, 8220 Brabrand. Tlf. 86 26 01 04. E-mail: kasserer@moelkaer.dk

Udlejer Kirsten Sørensen, Skovgårdsvænget 110, 8310 Tranbjerg J. Tlf. 22 44 05 09 (bedst mellem kl. 16 og 20). E-mail: udlejer@moelkaer.dk

Derudover bedes I respektere vores ordensregler, som bl.a. handler om at tage hensyn til vores naboer. Ligeledes må busserne ikke vende på naboers grund af hensyn til deres legende børn mv.

PRIS

Der vil komme nye priser på siden den 1. marts 2015

Mølkærlejren • Mølkærvej 4 • Søbyvad • DK-8450 Hammel